Waterpret

Met het Nederlandse zomerweer van dit jaar heeft u misschien niet zo heel erg naar waterpret verlangd. Maar campinggasten willen toch ook bij wat minder zonnig weer het nodige water-vermaak. Dat weten ze ook bij Capfun, een van de grootste aanbieders van campings en vakantieparken in Europa. Capfun staat bekend om zijn hoogwaardige zwembaden en watervermaak op de meeste parken.

Ook op de Rotonde, een camping annex bungalowpark, was al het nodige vertier met onder meer een strand/natuurbad. Maar Capfun wil het beter en groter. Dus moesten er meer faciliteiten komen, zoals een forse waterglijbaan.

Dat klinkt een stuk makkelijker dan het in de praktijk bleek te zijn. De bodem ter plaatse is weinig draagkrachtig, de dynamische belasting een stuk hoger dan je zou denken en technisch stelt de opdrachtgever hoge eisen.

Samen met onze vaste partners maakte Kroeze een ontwerp dat toch een snelle en efficiënte uitvoering mogelijk maakte, zodat de planning van de opdrachtgever haalbaar bleef. Ruim honderd stalen buispalen van tien meter lengte werden afgelopen zomer aangebracht. Ondanks het hoge werktempo konden de gasten toch veilig door-recreëren. Geheel volgens planning werd de attractie nog in het zomerseizoen in gebruik genomen. En nu maar hopen op een aantal hele mooie (na-) zomerse dagen!